Universiteit Leiden

nl en

Leiden Legal Technologies Program runner up voor Gouden Zandloper

Het Leiden Legal Technologies Program is de runner up voor de Gouden Zandloper voor Legal Education & Research, de prijs voor de meest innovatieve legal opleiding.

Het Leiden Legal Technologies Program richt zich op professionals en slaat een brug tussen de juridische en technische wereld. Het programma hoopt deze twee vakgebieden te verbinden. Jaap van den Herik, hoogleraar Informatica en Recht, vertelt: 'Te vaak worden er in de twee vakgebieden verschillende talen gesproken.'

Het Leiden Legal Technologies Program is ontwikkeld om professionals te helpen. Van den Herik vertelt: 'Het is voor hen hard nodig om bij te scholen, omdat ze anders de kenniskloof niet kunnen overbruggen.'

Lees het hele artikel hier

Het Leiden Legal Technologies Program heeft tot doel juristen van de toekomst te creëren en hen de vaardigheden te leren die nodig zijn om uit te blinken in het werk. Waar de uitvoering van de wet niet langer met hoofd en hand kan worden beoefend, komt legal technology om de hoek kijken. Dit maakt niet alleen de praktijk van de wet efficiënter, maar ook beter.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.