Universiteit Leiden

nl en

Onderwaterarcheoloog Martijn Manders in NOS video over rijkbeladen scheepswrakken

Begin juni vindt de Colombiaanse marine twee eeuwenoude scheepswrakken voor de kust van Cartagena. Ze liggen in de buurt van het wrak van de San José, een Spaans galjoen dat in 1708 verging in een gevecht met de Britten. Naast de bemanning had het schip 200 ton goud, zilver en juwelen aan boord, ter waarde van 16 miljard euro. Van wie is dat goud? En hoe zit dat in Nederland? Hebben wij ook een San José? En wat als je die vindt? In een nieuwe video duikt NOS op 3, samen met archeoloog Martijn Manders, in de wondere onderwaterwereld van de scheepswrakken.

Bekijk de video

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.