Universiteit Leiden

nl en

Anne Marieke van der Wal Rémy in de Volkskrant over rijk en machtig Afrika

West-Afrika stond in de veertiende eeuw bekend als een rijk en machtig gebied, ook in Europa. Dat schrijft universitair docent Anne Marieke van der Wal Rémy in een artikel voor 'de Volkskrant'.

Aan de hand van vijftig voorwerpen probeert de Volkskrant de onderbelichte kant van het Nederlandse koloniale verleden in kaart te brengen. Van der Wal Rémy betoogt aan de hand van een landkaart dat West-Afrika bekendstond als een welvarend gebied met veel handel en kennis. ‘(…) in de 14de eeuw was de rijkdom van verschillende Afrikaanse beschavingen bekend en begeerd, van Ethiopië tot de Swahili-stadstaten en de koninkrijken in de Sahel. Afrika was in deze periode niet de ‘periferie’, maar eerder onderdeel van het ‘centrum’ van de toen bekende wereld.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van de Volkskrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.