Universiteit Leiden

nl en

Nadine Akkerman in de Volkskrant over brieven Huygens

In een interview met de Volkskrant vertelt Nadine Akkerman, universitair hoofddocent Engelse letterkunde, over haar bijdrage aan een onderzoek dat 17de-eeuws parfum van Huygens na maakte.

Akkerman, kenner van de briefwisselingen van Huygens, legt uit dat het onderzoek een andere kant van Huygens laat zien. ‘Als voorheen de brieven van Huygens werden uitgegeven, lag de nadruk sterk op de passages over politiek’, zegt ze. ‘Andere delen werden gewoon weggelaten, met als opmerking: niet belangrijk.’ Deze onderbelichte passages bleken juist waardevolle informatie te bevatten, wat uiteindelijk leidde tot de creatie van het 17de-eeuwse parfum.

Meer weten?

Lees dan het artikel op de website van de Volkskrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.