Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker in het Leidsch Dagblad over de mensenrechtenschendingen in Noord-Korea

Volgens hoogleraar Koreanistiek Remco Breuker bedrijft Noord-Korea genocide op zijn eigen bevolking, maar ‘de wereld kijkt weg’. De situatie is zo schrijnend dat Breuker een vergelijking met de holocaust passend vindt.

Daarom vindt Breuker de behandeling van Noord-Koreaanse vluchtelingen niet helemaal juist. Vaak wordt er namelijk hyperkritisch naar hun verhalen geluisterd. ‘Het zijn ooggetuigenverhalen van getraumatiseerde mensen. Je moet ze analyseren en onderzoeken, maar ze kloppen in grote lijnen wel,’ aldus Breuker. ‘Voor wie het wil weten, liggen de bewijzen voor het oprapen.’

Meer weten?

Lees het artikel op de website van het Leidsch Dagblad (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.