Universiteit Leiden

nl en

Henk te Velde in het AD over de extra beveiliging van Rutte

Henk te Velde, hoogleraar Nederlandse Geschiedenis, verklaart aan het Algemeen Dagblad hoe Mark Rutte wellicht overtuigd is om toch extra beveiliging te krijgen na aanleiding van dreigementen. En was de demissionair minister-president aanvankelijk gewoon nuchter of toch naïef?

Een beetje van beide, stelt Te Velde. ‘Hij zal zich de vraag hebben gesteld hoeveel risico’s hij wenst te nemen. Rutte is ook de man die uitdraagt een gewone Nederlander te zijn, met toevallig een baas als premier. Daar hoort een bepaalde ontspannenheid bij, dat snap ik wel. Maar hij moet zich nu realiseren dat er blijkbaar mensen zijn die een politicus dood willen. Om hem te overtuigen zullen flink wat argumenten nodig zijn geweest,’ aldus Te Velde.

Meer weten?

Lees het artikel op de website van het Algemeen Dagblad.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.