Universiteit Leiden

nl en

Leidsch Dagblad over LUCAS Publieksprijs voor Nadine Akkerman

Het Leidsch Dagblad besteedt aandacht aan de LUCAS Publieksprijs voor impact, die dit jaar is gewonnen door Nadine Akkerman. De prijs gaat elk jaar naar een onderzoeker die zich inzet om zijn of haar onderzoek breder te trekken dan de academische wereld en zo de kloof tussen universiteit en maatschappij te verkleinen.

Akkerman is blij met haar winst: ‘Het is belangrijk dat universitair onderzoek niet in de ivoren toren blijft, maar ook naar de maatschappij uitgedragen wordt. Deze prijs erkent dat maatschappelijke impact verwezenlijken ook een essentieel deel van het werk van academici is. Op die manier wordt ook de kloof tussen universitair onderzoek en de maatschappij kleiner.’

Meer weten?

Het volledige artikel is te lezen op de website van het Leidsch Dagblad (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.