Universiteit Leiden

nl en

Wim Voermans in de media over de formatie en de positie van Rutte

Hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Wim Voermans verscheen het afgelopen weekend in verschillende media over de ontwikkelingen rond de kabinetsformatie en de positie van demissionair premier Rutte. Hierbij een overzicht.

Wim Voermans

In het programma dr Kelder en co op NPO Radio 1 ging het over de politieke toekomst van Rutte en over een herziening van het formatieproces. Voermans geeft aan dat er op dit moment maar twee kleine regeltjes zijn op het gebied van formeren. De Tweede Kamer neemt het initiatief en kan een (in)formateur aanstellen. De verkenner bestaat staatsrechtelijk niet eens. Hierdoor had Rutte technisch gelijk toen hij aangaf dat Jorritsma en Ollongren geen verantwoording hoefden af te leggen. 'Al ben ik wel blij dat ze dat uiteindelijk gedaan hebben.'

Beluister hier het gehele programma terug.

Meer media-optredens van Wim Voermans:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.