Universiteit Leiden

nl en

Brandbrief kritische artsen over het huidige coronabeleid

De kritiek ten aanzien van het coronabeleid zwelt onder artsen aan. Een brandbrief inmiddels ondertekend door duizend artsen vraagt om een nieuw debat over het huidige beleid, dat onlangs werd aangescherpt. Men vindt de maatregelen niet in proportie en het middel erger dan de kwaal.

Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht in Leiden: "Als je als overheid vrijheidsbeperkende maatregelen wilt nemen, grondrechten wil beperken, dan moet dat met toestemming van het parlement. Dat is mijn bezwaar tegen de coronamaatregelen in de huidige vorm. Met de nieuwe coronawet komt die basis er wel. Het is de vraag of je zover moet gaan. Want meer in het algemeen geldt, volgens grote vrijheidsdenkers zoals Stuart Mill, dat je meer bereikt bij burgers door een beroep te doen op hun eigen verantwoordelijkheid dan door dwingend op te treden."

Lees het volledige NOS-nieuws artikel

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.