Universiteit Leiden

nl en

Ineke Sluiter in NRC over wetenschapsfinanciering

Ineke Sluiter, hoogleraar Griekse taal en letterkunde, is onlangs benoemd tot de nieuwe president van het KNAW. in NRC pleit ze voor alternatieve financiering van onderzoek.

Volgens Sluiter lijdt de wetenschap onder ‘projectificering’, doordat op dit moment wetenschapsfinanciering vooral op projectbasis wordt geregeld. 'Je hobbelt als onderzoeker van project naar project en kan geen langetermijnprogramma ontwikkelen. De KNAW wil echt werk maken van de tegenbeweging: meer aandacht voor een evenwichtig financieringsmodel – met een mix tussen langlopende en kortlopende financiering – en ook meer aandacht voor samenwerking in plaats van concurrentie om elk beetje geld. Daarop zullen we blijven hameren in onze gesprekken met het ministerie en NWO.'

Meer weten? Lees het volledige interview met Ineke Sluiter hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.