Universiteit Leiden

nl en

Keolis, winnaar van aanbesteding, heeft recht op aantonen betrouwbaarheid

De aanbesteding van vervoersconcessie IJssel-Vecht stond volop in de belangstelling omdat winnaar Keolis met Chinese bussen ging rijden. Daarna werd Keolis zelf kritisch bekeken en gingen er stemmen op om het bedrijf uit te sluiten van aanbesteding.

Jan-Michiel Hebly, hoogleraar Aanbestedingsrecht, schrijft in een opiniestuk in Het Financieele Dagblad hierover dat de Aanbestedingswet voorziet in de mogelijkheid van uitsluiting, maar ook aan de betrokken partij de gelegenheid biedt te bewijzen dat hij voldoende maatregelen heeft genomen om zijn betrouwbaarheid aan te tonen (self cleaning, art. 2.87a Aanbestedingswet).

Lees het volledige artikel in Het Financieele Dagblad.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.