Universiteit Leiden

nl en

'Staatssecretaris Knops als Kamerlid ongekend bevoordeeld bij transactie'

Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken is, toen hij nog Tweede Kamerlid was, bij een grondtransactie bevoordeeld door een onderneming van de provincie Limburg. Dat leverde hem een voordeel op van tienduizenden euro's.

Pim Huijgen

Waar meerdere eenpitters een woonbestemming voor duizend vierkante meter ontvingen, regelde het ruimtebedrijf voor Knops een woonbestemming voor 1.500 vierkante meter. Knops hoefde voor een kavel slechts 750 vierkante meter af te rekenen bij de notaris.

Na de notariële levering kwam het Kadaster het perceel definitief opmeten. Knops en het ruimtebedrijf wezen het Kadaster er samen op dat de bij de notaris gekochte bouwkavel 1.175 vierkante meter groot was. Dat was 425 vierkante meter méér dan waarvoor Knops bij de notaris afgerekend had.

Hoogleraar notarieel recht Pim Huijgen noemt in NRC het verschil tussen afgerekende en door het kadaster opgemeten vierkante meters 'ongekend'. 'Dat lijkt op politieke bevoordeling.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.