Universiteit Leiden

nl en

Wim Voermans: 'brisant' VVD-netwerk in de beveiligingssector

De private veiligheidsbranche haalt steeds meer opdrachten binnen die voorheen door de overheid werden geregeld.

Wim Voermans

Het zijn opvallend veel VVD'ers die de belangen van de beveiligingssector behartigen. Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, spreekt in De Groene Amsterdammer van een 'brisant' VVD-netwerk.

'Het is vooral kwalijk dat hier bewust op lijkt te worden aangestuurd door een aantal politieke kernspelers. We maken ons met z'n allen druk over de surveillance society die China aan het worden is, omdat de overheid alles in de gaten houdt. Hier gebeurt ondertussen precies hetzelfde, maar dan over de band van het bedrijfsleven. Schimmiger, veel schimmiger.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.