Universiteit Leiden

nl en

'Parlement, maak een eind aan deze uitzonderingstoestand'

Het kabinet regeert via experts en persconferenties. Dat kan zo niet langer. Het democratisch proces moet snel herstarten.

Wim Voermans

Dat zegt hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Wim Voermans in NRC. 'Vijf weken inmiddels zitten we in een ‘intelligente lockdown’, een ongekende situatie met uitzonderlijke vrijheidsbeperkende maatregelen die de uitbraak van het Covid-19-virus moet beteugelen. Waarschijnlijk komen er nog wel een paar weken bij. Nagenoeg iedereen weet en begrijpt dat deze noodmaatregelen nodig zijn om verder en groter onheil te voorkomen, maar het begint nu – met de ergste piek voorbij – toch wel te knellen voor onze manier van vrij samenleven in een democratie.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.