Universiteit Leiden

nl en

Wim Voermans: 'Geef nieuwelingen een kans in de gemeenteraad'

Bijna een op de drie raadsleden wil na 2022 zeker door. Een op de zes raadsleden gooit het bijltje erbij neer en een kwart twijfelt daarover.

Wim Voermans

In Binnenlands Bestuur uit hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Wim Voermans zijn ongenoegen daarover. 'Je moet nieuwelingen, juist ook van niet-gevestigde partijen, de kans geven hun taak als volksvertegenwoordiger goed te kunnen uitoefenen. Colleges van burgemeester en wethouders en raadsleden van gevestigde politieke partijen geven nieuwelingen vaak die kans niet. De gemeenteraad is geen bedrijf, je hoeft niet hoogopgeleid te zijn en verstand van spreadsheets te hebben; je vertegenwoordigt burgers.'

Lees het volledige artikel in Binnenlands Bestuur.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.