Universiteit Leiden

nl en

Leesprestaties van 15-jarigen zijn gedaald

Om de drie jaar wordt in 77 landen 15-jarigen getoetst op hun kennis en vaardigheid op het gebied van taal, wiskunde en natuurwetenschappen. Paul van den Broek - Hoogleraar Cognitieve en Neurobiologische Grondslagen van Leren en Doceren aan het Instituut Pedagogische Wetenschappen in Leiden - heeft samen met 5 andere internationale experts de leestest voor de 2018 PISA-meting ontworpen. De resultaten van deze PISA-test zijn intussen bekendgemaakt.

En wéér lezen middelbare scholieren slechter

Volgens onderzoek zijn de leesprestaties van 15-jarigen gedaald. „Er is aanleiding om het leesonderwijs rigoreus aan te pakken."

Lees het volledige artikel 'En wéér lezen middelbare scholieren slechter' in nrc.nl ››

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.