Universiteit Leiden

nl en

'Een trekker van zes ton van de weg halen valt niet mee'

Wim Voermans over orde handhaving rond protestacties boeren.

De protesterende boeren en hun wegblokkades krijgen steeds meer kritiek. Er zijn steunbetuigingen maar de sympathie lijkt ook af te nemen. De omvang maakt handhaven volgens de politie haast onhaalbaar, waardoor niet in alle gevallen boetes kunnen worden uitgedeeld. 

Volgens Voermans hoogleraar staats- en bestuursrecht, moet men niet denken dat het alleen bij boetes blijft. Op basis van ooggetuigen en camerabeelden kunnen bestuurders van de trekkers ook strafrechtelijk worden vervolgd.   Even een trekker van zes ton van de weg halen valt niet mee aldus Wim Voermans.

Lees het volledige NOS online artikel 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.