Universiteit Leiden

nl en

Adriaan Bedner op NPO Radio 1 over omstreden nieuwe wetten Indonesië

In Indonesië zijn studenten massaal in opstand gekomen tegen de regering. Die wil, vlak voordat er straks een nieuw parlement aantreedt, nog snel een aantal nieuwe wetten doorvoeren.

Adriaan Bedner

Het gaat om heel omstreden wetten, zegt bijzonder hoogleraar Adriaan Bedner in het programma Bureau Buitenland op NPO Radio 1. 'Het gaat onder meer  om abortus, ongehuwd samenwonen en homoseksuele handelingen. Vooral dat laatste is enorm omstreden. Veel van deze dingen zijn in Indonesië al strafbaar gesteld in andere wetten. Het gaat hier om de vervanging van een oude Nederlandse wet uit 1917. Het is een symbool van onvermogen van Indonesië dat die wet nog steeds niet vervangen is. Ze proberen al veertig jaar deze wet te moderniseren en het lukt ze maar niet.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.