Universiteit Leiden

nl en

Proces tegen criminele organisatie Taghi achter gesloten deuren: 'Een unicum'

Na de moord op de advocaat van kroongetuige Nabil B. heerst er angst en staat de veiligheid voorop. Het proces tegen de criminele organisatie van Ridouan Taghi gaat daarom voorlopig achter gesloten deuren verder.

Jan Crijns

Hoogleraar Straf- en Strafprocesrecht Jan Crijns heeft begrip voor de situatie, die volgens hem niet gebruikelijk is. 'Het is een unicum en het gebeurt niet vaak', zegt Crijns tegen EenVandaag. 'Alle procespartijen willen in rust even de scherven oprapen. Er is een kroongetuige die geen advocaat heeft.'

Crijns denkt niet dat we na de moord op de advocaat moeten stoppen met de inzet van kroongetuigen. 'Ik denk dat we door moeten gaan met kroongetuigen, omdat je daarmee doordringt tot de kern van criminele organisaties. Het is de enige optie.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.