Universiteit Leiden

nl en

Wim Voermans bij NPO Radio 1 over zijn boek 'Het verhaal van de Grondwet'

Waar komen al die grondwetten toch vandaan? We leven in de eeuw van de Grondwet. Bijna alle landen ter wereld hebben er tegenwoordig wel een. Een betrekkelijk recent fenomeen want driekwart van al die grondwetten is van na 1975, terwijl de Nederlandse Grondwet alweer uit 1814 dateert en het begin van onze democratie vorm heeft gegeven.

In het boek Het verhaal van de Grondwet probeert historisch, biologisch, sociaalpsychologisch, economisch, politiek en juridisch te begrijpen waar dit fenomeen vandaan komt en waarom het juist nu in korte tijd 'viral' is gegaan.

Waarom is zo'n oeroud verschijnsel de laatste jaren nu ineens zo populair en ook nog eens in een tijd waarin we juist een democratische terugval meemaken?

Het interview met Wim Voermans is online terug te luisteren.

Het boek is verkrijgbaar bij Uitgeverij Prometheus.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.