Universiteit Leiden

nl en

Pim Huijgen: bouw een spaarpot op voor thuishulp voor later

Met de vergrijzing nemen de zorgkosten toe en om die kosten te drukken wil de overheid dat we zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Pim Huijgen

Onze zorgkosten zullen we voor een steeds groter deel zelf moeten betalen, zegt hoogleraar Notarieel recht Pim Huijgen in het AD. 'Als je extra verzorging of thuishulp nodig hebt, kun je bij de gemeente een beroep doen op de WMO, de Wet maatschappelijke ondersteuning. Maar gemeenten proberen de vergoedingen steeds verder terug te schroeven. Dus moet je zelf je zorg regelen en is het verstandig daar een spaarpotje voor op te bouwen.'

Huijgen legt in het artikel uit dat je nu een gemaximeerde eigen bijdrage betaalt als je in een verpleeghuis terechtkomt. 'Die bijdrage is gerelateerd aan je inkomen en vermogen. Vroeger probeerden mensen hun vermogen zo laag mogelijk te houden omdat de eigen bijdrage onbeperkt was. Dan kreeg je de volle kosten doorberekend, zeker als je spaargeld had. Nu is dat gemaximeerd.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.