Universiteit Leiden

nl en

Aandacht in Brabants Dagblad voor boek Wim Voermans en Geerten Waling

Bij gemeentelijke herindelingen wil de minister meer dan vroeger de regie nemen, ten koste van de provincie. In een brief van minister Ollongren aan de Tweede Kamer schetst zij de contouren van de herindeling nieuwe stijl.

'Gemeenten in de genen' (2018) van Wim Voermans en Geerten Waling

Veel verandert er niet. Wel wenst de minister van Binnenlandse Zaken (BZK) een grotere rol te spelen, hetgeen ten koste gaat van de regierol van de provincies.

De afgelopen decennia vonden veel herindelingen van gemeenten plaats. In 1950 telde Nederland nog 1000 gemeenten; nu zijn het er nog 355. Grotere gemeenten leveren kostenbesparingen op en ze kunnen beter voor hun burgers zorgen, was de gedachte. Maar deze voordelen worden ernstig overschat, blijkt uit het boek Gemeenten in de genen (2018) van Wim Voermans en Geerten Waling, dat door het Brabants Dagblad wordt aangehaald.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.