Universiteit Leiden

nl en

Wouter Staal over autisme

"Autisme hoeft geen beletsel te zijn als je een manier vindt om de kwetsbaarheid te verminderen", zegt psychiater en hoogleraar autismespectrumstoornissen Wouter Staal.

‘Onder druk reageert iederéén star’

In gesprek met Wouter Staal over autisme.

Lees het volledige bericht in NRC Handelsblad

Autistische kinderen mogelijk socialer door neusspray met hormoon

Een neusspray met een hormoon verbetert het sociale gedrag van kinderen met autisme, zo blijkt uit een onderzoek van de Stanford Universiteit. Voor het onderzoek kregen dertig kinderen met autisme een maand lang een neusspray met het hormoon vasopressine, of een placebo toegediend. Bijzonder hoogleraar autismespectrumstoornissen aan de Universiteit Leiden, Wouter Staal, vindt de bevindingen van het onderzoek belangrijk. Wel benadrukt hij dat de bevindingen het liefst nog door twee andere studies bevestigd moeten worden.

Bekijk het volledige bericht op NOS Nieuwsuur
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.