Universiteit Leiden

nl en

Met wie zou Steef Bartman een gevangeniscel willen delen?

Vrijdag 3 december nam de Universiteit Leiden met een symposium officieel afscheid van hoogleraar ondernemingsrecht Steef Bartman. In gesprek met juristenplatform Mr. blikt Bartman terug op zijn hoogleraarschap.

Steef Bartman

Bartman stopt als hoogleraar vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, maar dat betekent niet hij op zijn lauweren gaat rusten. 'Ik hou nog genoeg voordrachten en geef allerhande cursussen', zegt hij. 'Ik moet zelfs af en toe de boot wat afhouden. Daarnaast vergt de advocatuur, het schrijven van expertopinies en het optreden als NAI-arbiter de meeste tijd. Dat zal voorlopig wel zo blijven.'

Bartman vertelt verder dat Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro het boek is dat hij het laatst las ('een must read!') en dat hij, mocht het ooit zover komen, zijn gevangeniscel zou willen delen met de Noord-Ierse zanger Van Morrison. 'Maar alleen na een veroordeling wegens openbare dronkenschap. Dat hij dan Haunts of Ancient Peace zingt/speelt. En dat we dan verder zwijgen tot de ochtend aanbreekt.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.