Universiteit Leiden

nl en

Jürgen Zangenberg in televisie-documentaire over Jezus van Nazareth

In de nieuwe EO-serie 'Jezus van Nazareth' reist Kefah Allush af naar de gebieden waar Jezus heeft geleefd. In hoeverre klopt zijn westerse beeld van Jezus? Ter plaatse spreekt hij met onder andere Jürgen Zangenberg, hoogleraar Antiek Jodendom en Vroeg Christendom, om een scherper beeld te krijgen van het leven van Jezus.

Zoals de meeste mensen, heeft Allush een beeld van Jezus. Door in Jezus' voetstappen te treden probeert Allush met behulp van wetenschappers als Jürgen Zangenberg zijn beeld van Jezus te verscherpen: ‘Tijdens mijn zoektocht wordt al snel duidelijk dat ik mijn beeld dat ik van Jezus had, heb moeten bijstellen. Dat is spannend en confronterend, maar ook verrijkend en verhelderend.’

Je kunt de serie hier bekijken. 

Bekijk de trailer

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Meer weten?

Lees meer over de serie met Jürgen Zangenberg op EO.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.