Universiteit Leiden

nl en

Zadelt de rechter de regering op met een onmogelijke last?

Het gerechtshof in Den Haag heeft Urgenda in het gelijk gesteld: de staat moet meer doen om ervoor te zorgen dat er in 2020 minimaal 25 procent minder CO2 wordt uitgestoten. Volgens Wim Voermans overziet de rechter de gevolgen van het vonnis in de klimaatzaak niet.

Wim Voermans

Wim Voermans benadrukt in het Reformatorisch Dagblad dat hij geen klimaatscepticus is en ook hij vindt dat er vergaande milieumaatregelen nodig zijn om een klimaatcatastrofe te voorkomen, maar hem inziens gaat de uitspraak van het hof hem te ver.

‘’Urgenda zadelt de overheid op met een miljardenlast die door Nederland vrijwel niet op te brengen is," aldus Voermans. En de rechter lijkt zich de gevolgen niet te realiseren, zo stelt Voermans: ‘’Waar moet dat geld dan vandaan komen? Moet je het weghalen bij de zorg? Of bij het onderwijs?"

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.