Universiteit Leiden

nl en

Tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen: een goed idee?

Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil de mogelijkheid geven om tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen te houden. Over deze mogelijkheid is in de media zowel lof als kritiek geuit.

Wim Voermans

Wim Voermans geeft zijn mening over de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen in Binnenlands Bestuur: ‘’Lichtvaardig maar steeds verkiezingen uitschrijven helpt niemand. Maar het kan wel degelijk problemen oplossen. Nu hebben we te maken met gefixeerde verkiezingen én een gedualiseerd stelsel. Als er grote onoverkomelijke problemen tussen gemeenteraad en B en W ontstaan is het misschien toch wel goed dat de twee organen de kiezer op kunnen zoeken’’, zo vertelt Voermans. Volgens hem is het een werkbaar idee, mits voorzien van goede voorwaarden en waarborgen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.