Universiteit Leiden

nl en

Hagenaars niet blij met Israëlische plannen voor ambassade

Hagenaars zijn het niet eens met de – deels geheime – plannen van Israël om een zwaarbeveiligde ambassade in te richten in een rijksmonument aan Plein 1813. Veel buurtbewoners en andere belanghebbenden hebben een zienswijze ingediend bij de gemeente Den Haag tegen de afgifte van een omgevingsvergunning.

Niels Blokker

In totaal zijn er 22 zienswijzen ingediend. De gemeente buigt zich de komende weken over deze zienswijzen en verwacht in november met een reactie te komen. De Partij voor de Dieren heeft Niels Blokker naar de omstreden verkoop van het pand laten kijken. Volgens Blokker is de gemeente Den Haag op grond van internationale verdragen niet verplicht om een vergunning te verlenen. Het college van burgemeester en wethouder beweert dat zij daartoe wel verplicht is. ‘’Dat is een misvatting’’, aldus Blokker in het Algemeen Dagblad.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.