Universiteit Leiden

nl en

Vertrouwen in rechters, politie en de Tweede Kamer is flink gegroeid

Uit cijfers van het CBS blijkt dat Nederlanders meer vertrouwen hebben in overheidsinstanties nu de economie weer aantrekt. Het vertrouwen in de rechters, politie en Tweede Kamer is flink gegroeid ten opzichte van 2013. Is het niet verrassend dat het vertrouwen in overheidsinstanties zo is gegroeid, terwijl veel politici zich afgelopen jaar moesten excuseren na missers?

Wim Voermans

Volgens Wim Voermans is dit geen verrassing. ‘’Commotie rondom uitspraken van politici zoals recent Stef Blok bepalen op de lange termijn niet ons vertrouwen in het overheidsapparaat. Kleine foutjes en de daaropvolgende boze reacties geven de secondewijzer aan”, zegt Voermans in het Leidsch Dagblad.

Volgens Voermans is het interessanter om te kijken naar de ‘uurwijzer’. ‘’In een polderland met veertien partijen is er sprake van een constant gekakel. Er zijn nou eenmaal veel verschillende partijen die de verschillen in de samenleving vertegenwoordigen. De samenleving is misschien verdeeld, maar we kunnen er wel van uit gaan dat compromissen worden uitgevoerd”, aldus Voermans.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.