Universiteit Leiden

nl en
President Trump arriveert in Singapore
Foto: Evan Vucci/AP

Wat kunnen we verwachten van de nucleaire top in Singapore?

De Amerikaanse president Donald Trump is al aangekomen in Singapore waar de nucleaire top plaatsvindt. Hij zal in gesprek gaan met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten van deze historische gebeurtenis? RTL Nieuws sprak met Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden: ‘Het belangrijkste voor Noord-Korea is erkenning. En die hebben ze feitelijk al gekregen nu de top doorgaat en Kim als internationale gast gezien wordt.’

Hij verwacht dat de top zal uitdraaien in een akkoord dat mooi klinkt, dat de oorlog in ieder geval bezworen wordt. En al hoewel het voorlopig voor Nederland bij toekijken blijft, wijst Breuker op het feit dat instabiliteit in Noordoost-Azië ook ons kan raken, Zuid-Korea is immers een belangrijke economische partner. Hij hoopt op een positieve uitkomst, maar een zwart scenario sluit hij niet uit: ‘Het kan onaangenaam worden, zeker gezien hun persoonlijkheden. Op termijn zullen er dan weer spanningen ontstaan. Maar ook dan verwacht ik niet dat de oorlog meteen zal uitbreken.’

Meer weten?

Lees het volledige artikel met Remco Breuker op RTL Nieuws

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.