Universiteit Leiden

nl en

‘Afschaffen wachtgeldregeling onverstandig’

De SP heeft een initiatief wetsvoorstel ingediend om het wachtgeld volledig gelijk te trekken met de WW-uitkering. SP’er Van Raak vindt dat de regels die politici maken voor gewone burgers ook voor henzelf moet gelden. Wim Voermans noemt een dergelijke maatregel onverstandig voor de samenstelling van de kamer.

Wim Voermans.
Wim Voermans

‘Je krijgt dan een explosieve combinatie van zeer vermogende mensen en een stel avonturiers die ook niet nadenken over gisteren of morgen,’ aldus hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans in EenVandaag van 1 mei 2018. Volgens Voermans is dat niet de juiste samenstelling: ‘Je wilt mensen die midden in het leven en midden in de samenleving staan en deze mensen hebben gewoon carrières, hypotheken en kinderen.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.