Universiteit Leiden

nl en

Voermans: ‘Aangifte Baudet spelbederf’

Hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans zegt in het NRC dat de aangifte van Baudet tegen vicepremier Kajsa Ollongren ‘spelbederf' is. ‘Elke eerstejaars rechtenstudent kan je vertellen dat dit niet in de buurt komt van smaad en laster.’

Wim Voermans.
Wim Voermans

Voermans geeft in het NRC aan dat hij zich ergert aan politici die met veel spektakel kansloze juridische procedures beginnen tegen hun politieke tegenstanders. ‘Ten eerste komt het woord racist in de speech van Ollongren niet voor. Ze stelt vast dat hij discriminatie door partijgenoten onweersproken laat. Baudet is zelf jurist, hij weet heel goed dat dit niet kwalificeert als strafrechtelijke belediging, laat staan laster, en dat er dus geen strafbaar feit is gepleegd. Dit is zo kansloos, daar zit een ander – puur politiek – motief achter.’

Volgens Voermans slaagt Baudet er op deze manier wel in om media-aandacht te trekken. ‘Tel maar uit hoeveel zendtijd hem dit heeft opgeleverd. Aangifte is gratis, maar in dit geval vooral gratuit. Baudet blijft weg uit de Tweede Kamer, waarin hij een debat over de uitspraken van Ollongren kan aanvragen, maar kiest voor een aangifte en een persconferentie.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.