Universiteit Leiden

nl en

Archeoloog Quentin Bourgeois in verschillende media over opgraving enkelgrafcultuur

Quentin Bourgeois coördineert een opgraving op de heide bij Epe waar prehistorische grafheuvels worden opgegraven. Hij zet hierbij magnetometers in die minuscule magnetische afwijkingen in de bodem registreren.

In het NRC

"Voor ons is een kerkhof een plek met een muurtje eromheen waar mensen schouder aan schouder begraven liggen”, zegt Quentin Bourgeois in het NRC. "Maar deze mensen begroeven hun doden in uitgestrekte dodenlandschappen met overal plekken die betekenis hadden. Dat past ook bij een cultuur die veel mobieler was en veel minder grenzen kende.”

Lees meer op de website van het NRC.

In het Leidsch Dagblad

"De makers van de [graf]heuvels kwamen niet onder de Rijn en vestigden zich tot aan de Russische steppe’’, zegt Quentin Bourgeois in het Leidsch Dagblad van 21 maart. 

Lees het artikel in het Leidsch Dagblad.

In de National Geographic

In de National Geographic van april 2018 staat een kort artikel over het onderzoek op de Veluwe. Dit is een inleiding op een groter artikel dat in juli zal verschijnen in de National Geographic History.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.