Universiteit Leiden

nl en

Bernard Steunenberg: 'Burgers vroeg betrekken bij grote projecten'

Hoogleraar Bernard Steunenberg, verbonden aan het Instituut Bestuurskunde, volgt het dossier rond vliegveld Lelystad. Hij werd hier over geïnterviewd door Omroep Flevoland. Volgens hem zijn burgers te laat betrokken bij de ontwikkeling van Lelystad Airport.

De uitbreiding van Lelystad Airport zou in 2018 van start gaan. Na protesten van mensen die in de buurt van het vliegveld wonen, is de uitbreiding uitgesteld.

Volgens Bernhard Steunenberg kunnen de politiek en bestuurders hun les trekken uit de gang van zaken. 'Zorg dat je in het hele traject dat meerdere jaren omvat, dat je met de burgers aan de slag gaat. Welke problemen ervaart de burger, en wat kan daar aan gedaan worden?'

Kijk het verslag op de website van Omroep Flevoland.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.