Universiteit Leiden

nl en

Bart Schuurman: Hofstadgroep definieerde Europees jihadisme

Bart Schuurman is verbonden aan het International Centre for Counterterrorism (ICCT) en Institute of Security and Global Affairs (ISGA) in Den Haag. Hij werd geïnterviewd door Abigail Esman van het Investigative Project on Terrorism (IPT) over zijn nieuwe boek 'Becoming A European Homegrown Jihadist'. Schuurman: 'Ik hoop dat mijn onderzoek bijdraagt aan het werk van terrorismebestrijders en beleidsmakers.'

Vlak voor de publicatie van zijn nieuwe boek, Becoming A European Homegrown Jihadist, sprak bart Schuurman met het Investigative Project on Terrorism over de uitkomsten van zijn onderzoek, wat deze zeggen over het onstaan van een 'homegrown' terrorist en hoe zijn werk nieuwe inzichten op kan leveren voor de strijd tegen Islamitisch terrorisme.

Lees het gehele interview (Engels)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.