Universiteit Leiden

nl en

Koos Boer in Zwitserse krant over de Paradise Papers

Op zondag 11 november 2017 kopte de Zwitserse krant NZZ am Sonntag: ‘Die Niederlande möchten ein Steuerparadies bleiben’. Koos Boer, hoogleraar algemeen belastingrecht, werd geïnterviewd voor dit artikel.

Koos Boer.
Koos Boer

Na het uitlekken van de Paradise Papers werd duidelijk grote internationale bedrijven genieten van enorme belastingvoordelen in Nederland. Door een zogeheten taks ruling had het Amerikaanse Procter & Gamble een belastingvoordeel van 169 miljoen dollar. Volgens de schrijver van het artikel wil het nieuwe kabinet dit belastingvoordeel zelfs uitbreiden.

Het hele artikel is te lezen op de website van NZZ am Sonntag. U dient zich eerst te registreren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.