Universiteit Leiden

nl en

Wim Voermans: ‘Er komt geen 130-weg meer bij’

Milieudefensie is door de rechter in het gelijk gesteld in een kort geding om gezonde lucht. Dit betekent dat maatregelen die kunnen leiden tot slechtere milieukwaliteit de prullenbak in kunnen. Daarnaast moet de staat binnen twee weken beginnen met een plan te maken om aan de Europese milieunormen te gaan voldoen.

Wim Voermans over uitspraak zaak Milieudefensie
Wim Voermans

Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht, geeft in De Stentor aan dat er geen 130-weg meer bijkomt: ‘Dit is het doodvonnis voor verdere maatregelen.’ Het is dan ook een forse en verstrekkende uitspraak van de rechter. Zo verstrekkend dat de politieke partijen die nu aan de onderhandelingstafel zitten voor een nieuw kabinet wellicht nog wat langer aan de onderhandelingstafel zullen zitten. ‘De overheid opdragen om met een bindend plan te komen, dat mag. Een mooi vonnis. Het lucht op,’ aldus Voermans.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.