Universiteit Leiden

nl en

‘Milieudefensie geeft broedende kip koekje van eigen deeg’

Vooral in de grote steden wordt volgens Milieudefensie niet voldaan aan Europese normen voor luchtkwaliteit. Het heeft dan ook een zaak aangespannen tegen de staat. Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht, denkt dat Mileudefensie een sterke zaak heeft.

Wim Voermans

In Nieuwsuur van 24 juli sprak Wim Voermans al over dit onderwerp. Nu de uitspraak dichtbij komt (7 september) wordt er weer veel aandacht aan het onderwerp besteedt.

NRC Handelsblad

In het NRC Handelsblad geeft Voermans aan dat het niet meer dan logisch is dat Milieudefensie naar de rechter is gegaan. ‘Het gaat gewoon om een EU-wet die geldt in Nederland. Milieudefensie klaagt erover dat die wordt overtreden. Daar kan iedere burger over procederen.’

Volkskrant

Ook de Volkskrant besteedt aandacht aan de zaak. Voermans geeft in dit artikel aan dat de timing van het kort geding niet beter kan. ‘Het huidige kabinet maakt totaal geen haast met maatregelen tegen luchtvervuiling. Sterker nog: de maximumsnelheid is op allerlei plaatsen verhoogd tot 130 kilometer per uur. De formateurs van het beoogde conservatieve kabinet zullen niet met hemelbestormende maatregelen komen. Milieudefensie geeft de broedende kip een koekje van eigen deeg.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.