Universiteit Leiden

nl en

Eveline Crone bij Kunststof NPO Radio1 over haar Spinozapremie

Beluister Eveline Crone over de Nederlandse Nobelprijs, het puberbrein en de adolescentie als een kansrijke periode. Na een uur interview bij Kunststof NPO Radio 1 tipt Crone op een tegeltje: 'Zoek je eigen trein en spring erop als ie langskomt.'

De Leidse hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie  Crone won met haar onderzoek naar de ontwikkeling van het puberbrein een Spinozapremie, te vergelijken met de Nederlandse Nobelprijs. Crone en haar onderzoeksgroep publiceren regelmatig in internationale toonaangevende vakbladen. Haar boek 'Het puberende brein' is inmiddels al toe aan de vierendertigste druk. Reden voor NPO Radio 1 om Crone de ruimte te geven in het radioprogramma Kunststof over kunst, cultuur en media. En over wetenschappers die boeken schrijven.

Beluister een uur interview met  Eveline Crone bij Kunststof NPO Radio 1

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.