Universiteit Leiden

nl en

Heeft de klassieke juridische procedure zijn langste tijd gehad door nieuwe ontwikkelingen als digitalisering?

Deze vraag stond centraal op woensdag 1 februari in de Balzaal van de Raad van State in Den Haag bij de presentatie van de position papers, een soort voorstudies voor de echte preadviezen van de Nederlandse Juristen Vereniging, waarbij een kleine honderd jonge juristen aanwezig waren.

Op de bovenstaande vraag luidde het antwoord 'nee', als het gaat om civielrecht en strafrecht, en 'ja', als het gaat om bestuursrecht. Dat waren althans de conclusies van de jonge juristen die op uitnodiging van de Nederlandse Juristen  Vereniging (NJV) mochten schieten op position papers van de zes preadviseurs voor de komende Jaarvergadering van de Nederlandse Juristen Vereniging (NJV) op 9 juni. 

De position paper over het strafrecht was van de hand van Jan Crijns, hoogleraar straf- en strafprocesrecht bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie, en Renée Kool, universitair hoofddocent straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit Utrecht

Lees het bericht hierover op de website van het blad Mr.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.