Universiteit Leiden

nl en

‘Doe normaal’ onverstandige reactie Rutte

Rechtsfilosoof en universitair docent Bastiaan Rijpkema vindt de open brief van minister-president Mark Rutte onverstandig. Dit zegt hij in een interview met Trouw. In de brief geeft Rutte aan dat Nederlanders toch vooral ‘normaal’ moeten doen.

Rijpkema vindt het een onverstandige reactie op de PVV, maar ook op het CDA. ‘Rutte voelt zich genoodzaakt ook over normen en waarden te gaan spreken. Daar heeft hij zich tot nu toe niet mee beziggehouden; liberalen voelen doorgaans niet zo veel voor een overheid die zich nadrukkelijk bemoeit met de moraal. En nu is er ineens het plompverloren 'normaal doen'', aldus Rijpkema in Trouw. Volgens Rijpkema is het niet duidelijk wat Rutte precies bedoelt. 'Normaal doen is de norm die we moeten uitdragen', zei Rutte eerder in een interview. Maar wat is die norm dan? Dit zou hoogstens het begin van een gesprek kunnen zijn.'

Het volledige artikel is te lezen op de website van Trouw.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.