Universiteit Leiden

nl en

Michiel van Emmerik over noodbevoegdheden burgemeester bij BNR-juridische zaken

Michiel van Emmerik was op 1 maart jl. te gast bij BNR-radio Juridische Zaken in een paneldebat over de noodbevoegdheden van de burgemeester. De laatste tijd maken burgemeesters veelvuldig gebruik van noodbevelen en -verordeningen om inspraakavonden en demonstraties over de mogelijke komst van asielzoekers in goede banen te leiden.

Volgens Michiel van Emmerik wordt vaak te gemakkelijk naar deze noodmiddelen gegrepen, waarbij grondrechten van burgers met voeten worden getreden. De noodbevoegdheden moeten slechts in uitzonderlijke omstandigheden worden gebruikt, als reguliere middelen tekortschieten en met inachtneming van rechtsstatelijke grenzen.

De link van de uitzending.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.