Universiteit Leiden

nl en

Spacey reist door Nederland

Universe Awareness’ eerste gepubliceerde kinderboek “Spacey zoekt zijn planeet” is over heel Nederland gedistribueerd naar basisscholen en asielzoekerscentra.

‘Spacey zoekt zijn planeet’ vertelt het verhaal over Spacey, een vriendelijk buitenaards wezen dat geland is op de Zuidpool en zijn planeet niet meer kan vinden. Samen gaan ze op zoek naar Spacey’s planeet. Tijdens deze reis rond de Aarde krijgen kinderen een goede indruk van heelal en de wereld om zich heen. Bovendien krijgen ze een beter gevoel voor wereldburgerschap.

Universe Awareness (UNAWE)

Auteur Govert Schilling, een gerenommeerde sterrenkundejournalist, heeft het verhaal ontwikkeld in samenwerking met UNAWE. Samen werkten zij aan een verhaal voor de allerjongste kinderen, geheel in lijn met de visie van UNAWE: het gebruiken van de grootsheid en schoonheid van het heelal om jonge kinderen in achterstandswijken te motiveren om een interesse te kweken voor wetenschap en technologie en om een gevoel voor wereldburgerschap te stimuleren van jongs af aan.

Asielzoekerscentra en 'Vogelaarwijken'

In totaal is het boek naar 16 asielzoekerscentra en ongeveer 220 basisscholen gestuurd. De boeken die naar de asielzoekerscentra zijn gestuurd, zijn bedoeld voor de bibliotheken, gezamelijke ruimtes en klaslokalen, zodat niet alleen de huidige jonge bewoners kunnen genieten van het verhaal, maar ook de volgende generaties. UNAWE heeft het boek ook naar alle basisscholen in de ‘Vogelaarwijken’ gestuurd.

Earth Ball

Samen met het boek werd in elk pakket ook een opblaasbare globe (Earth Ball) meegestuurd. Eerder al zijn zevenduizend Earth Balls over de hele wereld verstuurd binnen het UNAWE-netwerk, dat inmiddels bestaat uit 57 landen verdeeld over zes continenten. Nu kunnen ook kinderen in Nederland spelen met de Earth Ball en leren over onze thuisplaneet. Er is ook een activiteitenboek vol met leuke opdrachten en activiteiten dat gebruikt kan worden samen met deze opblaasbare versie van onze Aarde.

Meer weten

Bent u leerkracht en geïnteresseerd in de Earth Ball of ‘Spacey zoekt zijn planeet’? Stuur dan een email naar arends@strw.leidenuniv.nl.

Andere geïnteresseerden kunnen terecht bij uitgeverij Leopold voor ‘Spacey zoekt zijn planeet’.

Download het activiteitenboek voor Earth Ball

Lees meer

  •  
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.