Universiteit Leiden

nl en

Binnenkort in 19 duizend broekzakken: het ‘Heelal in je broekzak doe-boek’!

De 19.000 door Universe Awareness gedrukte boekjes zijn nu onderweg om kinderen over de hele wereld blij te maken. De doe-boekjes zijn beschikbaar in 17 verschillende talen en komen terecht bij kinderen in scholen en wetenschapscentra, tijdens wetenschapsdagen en sterrenkunde-evenementen.

De natuurkundefaculteit van de Universiteit van Cardiff (Verenigd Koninkrijk) heeft samen met het Instituut voor Natuurkunde 6000 Engelse versies het doe-boek gedrukt, om ze te verspreiden over heel Groot-Brittanië. Tijdens het wetenschapsfestival in Cardiff zijn 300 boekjes gegeven aan families, 550 zijn verzonden naar scholen in de omgeving van Cardiff en Bristol, en 150 boekjes zijn naar Zambia verstuurd als onderdeel van het ‘Moeders in Afrika’-project.

Ontwerp je eigen sterrenbeeld

De 19.000 door UNAWE gedrukte boekjes zijn nu onderweg om kinderen over de hele wereld blij te maken. De doe-boekjes zijn beschikbaar in 17 verschillende talen, dankzij een geweldige groep vrijwilligers en Space Scoop-vertalers. Ze komen terecht bij kinderen in scholen en wetenschapscentra, tijdens wetenschapsdagen en sterrenkunde-evenementen. En zoals de naam al doet vermoeden, past het boekje ook echt in je broekzak, zodat je hem overal mee naartoe kan nemen. Gebruik het tijdens lange treinreizen, in de klas, in een restaurant of buiten in het park! Het bevat heel veel creatieve, artistieke activiteiten die met onze nachthemel te maken hebben, zoals: ontwerp je eigen sterrenbeeld, schrijf een ode aan je favoriete planeet of teken een portret van de Maan. Je kunt ook gewoon wat leuke weetjes leren over het heelal, waarmee je indruk maakt op je vrienden!

Printen

Je kunt je eigen Heelal in je broekzak doe-boek’ uitprinten. Gebruik daarvoor de PDF versie op onze website.

Talen

Het ‘Heelal in je broekzak doe-boek’ is momenteel beschikbaar in de volgende talen: English,Dutch, German, Italian, Spanish, Portuguese, Maltese, Russian, Romanian,Arabic, Chinese, Swahili, Indonesian, Afrikaans, Turkish, Icelandic, Slovakian,Slovenian, Vietnamese, Welsh.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.