Universiteit Leiden

nl en

Korte film ‘De Dromenkijker’ van Universe Awareness is online

UNAWE’s korte film ‘De Dromenkijker’ vertelt het verhaal van zeven kinderen die op avontuur gaan om sterren te kijken in de natuur. De film ging onlangs in première op het Leidse festival Nacht van Kunst en Kennis, waar het warm werd ontvangen door een publiek van honderd mensen. Vele aanwezigen lieten weten onder de indruk te zijn van de beelden en te hebben genoten van het verhaal.

Alle zeven kinderen waren betrokken bij het maken van de film. Gedurende de productie mochten ze meebeslissen - gelijkwaardig aan volwassenen - bij alle belangrijke aspecten van de film. Tijdens het vijf weken durende project discussieerden de kinderen actief met de regisseur over de verhaallijn, activiteiten, locaties, en het beeld en geluid van de korte film. Vervolgens acteerden ze in hun eigen film, samen met een amateurastronoom. Een professionele filmploeg schoot de film in één dag, eind juni 2013.

Samenvatting film

Op een kampeerweekend in de wilde natuur vertellen kinderen spannende verhalen over de sterren rond een kampvuur, terwijl ze wachten op het ondergaan van de zon. Zodra de duisternis de wereld om hen heen heeft omhuld, kijken ze naar de sterren op een open veld in het bos samen met een sterrenkundige. De telescoop brengt de sterren dichterbij, maar dat is niet genoeg voor de kinderen. Veel liever zouden ze tussen de sterren vliegen. Terwijl het later en later wordt, komen ze er langzaam achter dat dit misschien toch niet helemaal onmogelijk is… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Links

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.