Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Ondersteuning voor studenten

Lees waar je als student van de Universiteit Leiden terecht kunt voor steun als je die nodig hebt en welke afspraken er gelden voor sociale veiligheid in de online leeromgeving.

Studieadviseur

Bij de studieadviseur van jouw opleiding kun je terecht als je hulp of advies nodig hebt bij je studie, of het nu gaat om persoonlijke studieproblemen of meer praktische zaken. Heb je problemen met studeren? Of loop je studievertraging op door bijzondere omstandigheden? Meld het zo snel mogelijk bij je studieadviseur.

Lucht je hart bij het Meeting Point

Ben je student en word je direct of indirect geraakt door de gebeurtenissen in Israël of de Gazastrook? Weet dan dat je binnen kan lopen bij het Meeting Point in Leiden of Den Haag voor een luisterend oor.

Meeting Point Leiden

Studentencentrum Plexus
Donderdag: 13:30 - 15:30 uur

Vrijdag: 11:00 - 13:00 uur

Meeting Point/POPcorner Den Haag

Beehive Studentencentrum
Dinsdag: 12:00 - 14:00 uur

Support groups crisis Israël-Gaza

We bieden tijdelijk speciale support groups aan voor studenten onder begeleiding van psycholoog Sepideh Saadat. Ben je een student aan de Universiteit Leiden en persoonlijk getroffen door de Israël-Gaza-crisis? Dan ben je van harte welkom bij de support groups. We kunnen verschillende groepen organiseren op basis van de voorkeuren van de studentengemeenschappen.
Support groups crisis Israël-Gaza

Studentenpsycholoog

Je kunt ook een afspraak maken met een van de studentenpsychologen als je problemen ervaart met je studie door de gebeurtenissen. Houd rekening met een gemiddelde wachttijd van 3 weken.

Diversiteit en inclusie

Heb je vragen gerelateerd aan diversiteit en inclusie, neem dan contact op met het Expertisebureau D&I: diversiteit@leidenuniv.nl

Sociale veiligheid in de (online) leeromgeving

De manier waarop we met elkaar omgaan is bepalend voor het plezier en het gevoel van veiligheid van jezelf en anderen tijdens je studententijd.  Tijdens je studie maak je gebruik van verschillende online leeromgevingen. Kies ook hier voor een constructieve bijdrage passend bij een academische leeromgeving. Samen dragen we zorg voor een fijne, veilige leeromgeving voor iedereen binnen de Universiteit Leiden. Daarom delen we op de campagnepagina Sociale Veiligheid in de online leeromgeving een aantal Do’s. Je leest er ook waar je terecht kunt als je iets vervelends  hebt meegemaakt in een van de online omgevingen die je gebruikt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.