Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een meeloopdag MSc Management van de Publieke Sector: Politiek, Beleid en Management

Studievoorlichting

Meeloopdag Management van de Publieke Sector: Politiek, Beleid en Management

Datum
dinsdag 28 november 2023
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

In de avondopleiding Master Management van de Publieke Sector, specialisatie Politiek, Beleid en Management ga je aan de slag met actuele uitdagingen binnen het Nederlandse openbaar bestuur en de vaardigheden om grote maatschappelijke problemen te helpen oplossen. Denk daarbij aan de energietransitie, hervorming van de verzorgingsstaat, en cyberveiligheid. Deze dagopleiding bereidt je voor op een loopbaan in het Nederlandse publieke domein.

Wil jij weten hoe het is om dit master programma te volgen? Sluit dan aan bij de meeloopdag op 28 november! (max 15 studenten)

Klik hier om je aan te melden!

Programma

08.30 uur Start meeloopdag, evt een rondleiding door Wijnhaven
09.15 uur Hoorcollege door Prof. dr. Kutsal Yesilkagit over 'Politiek en bestuur'
11.00 uur  Tijd voor vragen


Na je registratie, krijg je een dag voor de meeloopdag een e-mail met meer informatie. Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst.

Over het vak 'Politiek en Bestuur'

De relatie tussen politiek en bestuur vormt misschien wel de kern van onze democratie. Het is het snijvlak waar gekozen politici en benoemde ambtenaren elkaar ontmoeten en waar democratisch genomen besluiten worden omgezet in overheidsbeleid. Het klassieke beeld van politiek-ambtelijke verhoudingen is dan ook dat politici beslissen en ambtenaren uitvoeren. Echter, dit beeld komt niet overeen met de complexe werkelijkheid waarin politici en ambtenaren moeten opereren. Lees meer

Contact

Als je vragen hebt over dit evenement, mail dan de studentambassadeur Maria Vinas Daza via m.j.vinas.daza@fgga.leidenuniv.nl of communciatie@fgga.leidenuniv.nl

Meld je hier aan!

Registreer je voor de meeloopdag van de Master MPS: Politiek, Beleid en Management op dinsdag 28 november 2023 van 8.30 tot 11.15 uur.

Naar het aanmeldformulier
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.