Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een meeloopdag MSc Management van de Publieke Sector: Bestuur en Advisering

Studievoorlichting

Meeloopdag Management van de Publieke Sector: Bestuur en Advisering

Datum
woensdag 18 oktober 2023
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

In de avondopleiding Master Management van de Publieke Sector, specialisatie Bestuur en Advisering ga je aan de slag met actieve werkvormen die voortbouwen op je ervaring en casuistiek die je meebrengt vanuit je loopbaan en werkervaring in de publieke sector. Je bestudeert de laatste ontwikkelingen op het terrein van politiek-bestuurlijke verhoudingen, management, beleid en public affairs.

Wil jij weten hoe het is om dit master programma te volgen? Sluit dan aan bij de meeloopdag op 18 oktober! (max 15 studenten)

Klik hier om je aan te melden!

Programma

17.45 uur  Start meeloopdag, evt een rondleiding door Wijnhaven
18.15 uur Werkgroep door Prof. dr. Arco Timmermans over 'Stakeholders, Public Affairs en Maatschappij'
20.00 uur  Tijd voor vragen


Na je registratie, krijg je een dag voor de meeloopdag een e-mail met meer informatie. Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst.

Over het vak 'Stakeholders, Public Affairs en Maatschappij'

Het profielvak Stakeholders, Public Affairs en Maatschappij verdiept je inzicht en vaardigheden om een effectieve en verantwoorde professionele rol te kunnen spelen in de relatie tussen het openbaar bestuur en allerlei soorten organisaties en groepen in de omgeving. Stakeholders met belangen en idealen verschillen sterk in de manier waarop zij invloed proberen uit te oefenen. Omgekeerd is vanuit het openbaar bestuur de omgang met stakeholders zoals bedrijven, belangenorganisaties, ngo’s en groepen burgers vaak nog onwennig. De interactie tussen overheidsprofessionals en stakeholders loopt niet altijd optimaal. Een beter begrip van al die soorten stakeholders en hun handelen geeft beleidsmakers meer zicht op maatschappelijke vraagstukken en meer kansen om de input van stakeholders te benutten bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Stakeholders op hun beurt zijn succesvoller in hun toegang en invloed wanneer zij leren begrijpen hoe beleidsprossen verlopen en beleidsmakers daarin afwegingen moeten maken.

Contact

Als je vragen hebt over dit evenement, mail dan de studentambassadeur Eden Roos via e.roos@fgga.leidenuniv.nl of communciatie@fgga.leidenuniv.nl

Meld je hier aan!

Registreer je voor de meeloopdag van de Master Bestuur en Advisering op woensdag 18 oktober 2023 van 18.45 tot 20.00 uur.

Naar het aanmeldformulier
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.