Universiteit Leiden

nl en

Workshop Violence Studies - Een onderzoeksagenda

Datum
maandag 12 juni 2023 - vrijdag 16 juni 2023
Locatie
Lorentz Center @Snellius
Niels Bohrweg 1
Leiden

Geweld tussen individuen ("interpersoonlijk geweld"), zoals moord of aanranding, is een onderwerp met een hoge prioriteit voor het algemene publiek, voor beleidsmakers en voor academici. Hoewel "geweld" voor velen een intuïtieve betekenis heeft, lopen de academische opvattingen over de aard van geweld sterk uiteen. In deze Lorentz Workshop vragen we of en hoe deze verschillende perspectieven met elkaar verbonden kunnen worden. Wij geloven dat we, om geweld beter te begrijpen, buiten de disciplinaire grenzen moeten treden en Violence Studies moeten opzetten als een onderzoeksveld op zich. De workshop geeft de eerste aanzet tot het opzetten van dit onderzoeksveld. Omdat geweldspatronen sterk regionaal bepaald zijn, zal deze workshop zich specifiek richten op geweld in Europa.

Kort gezegd is deze Engelstalige workshop bedoeld om vooraanstaande internationale experts op het gebied van geweld samen te brengen om een begin te maken met het opzetten van het onderzoeksveld Violence Studies in Europa. De workshop bestaat uit interactieve sessies en activiteiten waarin we zullen discussiëren over de mogelijke opzet van dit nieuwe onderzoeksveld, de voor- en nadelen ervan en de belangrijkste vragen die moeten worden beantwoord.

Geïnteresseerde onderzoekers kunnen contact opnemen met de workshopcoördinator, Jedidja van Bree-Waarsenburg.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.