Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Criminal Justice Publiekslezing: Grenzeloos Europa?

Datum
woensdag 20 april 2022
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A144 (Lorrentzzaal) en online

Grenzeloos Europa? Over sociale controle, mobiliteit en de 'crimmigrante' ander.

Een belangrijke pijler van Europa is het vrije verkeer van diensten, goederen... en mensen. De afgelopen jaren hebben we gezien dat met name de toegenomen mobiliteit van personen zorgen en spanning lijkt te creëren, vanwege associaties met grensoverschrijdende criminaliteit, terrorisme, welvaart en volksgezondheid. In deze publiekslezing wordt een kritisch licht geschenen op de vraag hoe 'open' de Europese grenzen eigenlijk zijn, en ook, voor wie. Hierbij zal ook aandacht worden besteed aan de verschillende onderliggende gevoelens van onbehagen en zorgen over nationale veiligheid en nationale, én Europese, identiteit. Deze lezing wordt gegeven door Maartje van der Woude, Hoogleraar Rechtssociologie, op 20 april om 19.00 uur. De lezing vindt zowel online als in zaal A144 (Lorentzzaal) van het Kamerlingh Onnes Gebouw plaats.

Via deze link is de lezing online te volgen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.